fredag 6 april 2012

Finbesök


Therese är hemma från London! Lyckligtvis lyckades vi få till en träff hos Elin, denna gång med fokus på ost och vin - och massor av skratt. Det är så härligt att ses, vi har så mycket att tala om. Om vi bara kan hålla fokus och inte tappa tråden... Men å andra sidan hinner vi avhandla många olika saker i en och samma diskussion.

Elin hade vinet på kylning, bland annat ett sauvignon blanc från Nya Zeeland, och en god rioja fanns också med att välja på. Vi andra tog med ostar och smarriga tillbehör tillbehör.

Enligt diverse bloggar passar chèvre särskilt bra tillsammans med sauvignon blanc, och det visade sig stämma. Men å andra sidan är ost och vin gott hur man än beter sig. På ostbrickan fanns även brie, färskost, manchego och alla var mycket bra till vinerna.

Kul kuriosa om sauvignon blanc är att det är känt för sin arom, som beskrivs som "kattpiss på krusbärsbuske"! Hmmm... Kanske inte den beskrivningen man skulle använda för att sälja in vinet. Men om vi håller oss till mer neutrala beskrivningar så räcker det med att säga att vinet är gott och fräscht, så låt er inte avskräckas!
Rioja har väl ingen missat hur den smakar. Dill säger vissa... Men det är ju också gott! Till det allra mesta! För att inte säga allt.

Ett annat gott tips från kvällens plock - som funkar riktigt bra även som tapas - är manchego-ost tillsammans med en god napolitansk salami. Skär en bit ost och linda en skiva salami runt. Supersmarrigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar