![]() |
Rester av sambalkyckling |
Sambalkyckling
1 kg kycklingfilé
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
2 tsk sambal oelek
1 dl soja
1 pressad vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 175 grader. Dela kycklingfiléerna på längden och lägg dem i en ugnsfast form. Vispa ihop de övriga ingredienserna och häll över kycklingen. Tillaga i ugnen ca 60 minuter. Servera med ris eller pressad potatis.
![]() |
Salladsrester |
![]() |
Mississippi mud pie |
Mississippi mud pie
Chokladkaka:
200 g rumsvarmt smör
5 dl strösocker
4 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
3 dl valfria hackade nötter (jag hade valnötter, pinje- och pecannötter)
mini-marshmallows till garnering
Kolasås:
50 g smör
1½ dl farinsocker
2 msk vatten
1 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. Vispa smör och socker poröst och vispa sedan i äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med nötterna.
Häll smeten i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 45 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Ta kakan ur ugnen och tryck försiktigt ner marshmallows i den medan den fortfarande är varm. Låt kakan svalna.
Gör i ordning kolasåsen genom att värma smör, socker och vatten på låg värme. Vispa i grädde och låt såsen sjuda tills den tjocknar. Ringla den över kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar